nurmikonhoitovinkkiä

Kun olet luonut ihanteellisen ulkotilan ja valinnut alueelle sopivan maaperän ja ruohon, miten pidät sitä parhaimmalta? Noudata näitä yksinkertaisia ​​ohjeita ja pidä säännöllinen huoltotoimenpide välttääksesi tylsää, rikkakasvien saastuttamaa nurmikkoa enää koskaan!

1. Poista rikkakasvit, kuontalo ja sammal

Nämä ärsyttävät esineet voivat estää kasvua estämällä ilman ja ravinteiden pääsyn juuriin.

Rikkakasvit nurmikollasi

Niitä voi esiintyä missä tahansa, koska niitä voi viedä puutarhaan niin monella tavalla, että yli lentävät linnut, lemmikit ja muut eläimet vaeltavat ruohoa pitkin tai jopa vaatteissasi ja jalkineissasi. Nurmikko rikkakasvit voivat kasvaa joko siemenpäinä tai kukina, monilla tyypeillä, jotka ovat yleisiä nurmikolla. Helpoin vaihtoehto on vetää koko rikkakasvi pois, juuret mukaan lukien. Tämä voidaan tehdä käsin tai työkalulla, mutta jos on paljon määrää, yritä ruiskuttaa rikkaruohot suoraan alhaisen myrkyllisyyden rikkakasvien torjunta-aineella.

Rikkakasvit

Nurmikon kuilun poisto

Tämä on orgaanisten aineiden kerros, joka voi kerääntyä lehtien ja maaperän väliin, ja se koostuu kuolleista lehtiä, ruohoa ja juurten varreista. Kerääntyminen aiheuttaa tukkeutumisen estäen välttämättömän kosteuden ja ravinteiden pääsyn maaperään ja juuriin. Nämä alueet on helppo tunnistaa, koska maaperällä on sininen tuntu ja ravinteiden puute aiheuttaa tylsää, kuollutta laikkua nurmikolla. Paras ratkaisu kuonen poistamiseksi on arpeutumista edistävä prosessi, joka on haravointi- ja poistamalla multaa nurmikolta. Saatavana on useita työkaluja, kuten nurmikonharkaisin, jotka auttavat tässä prosessissa.

Moss nurmikolla

Sammalit ovat ei-kukkivia kasveja, jotka voivat aiheuttaa pahimpia nurmikkoon liittyviä ongelmia. Ne viihtyvät alueilla, joilla on ylimääräistä kosteutta, varjoa ja heikkolaatuista turvetta. Jos paljastamattomana tai käsittelemättömänä, sammaltaso nousee, mikä vähentää ruohojen kykyä kasvaa. Alkuedellytyksiä, joiden avulla se voi kehittyä, ovat:

2. Paranna viemäriä

Nurmikot, joilla on huono viemäri, kastuvat usein tuntikausia tai jopa päiviä. Tämä voi aiheuttaa nurmikon terveydelle muita komplikaatioita, jos viemäröintiä ei paranneta. Veden kerääntymisen yleisimmät syyt ovat maaperän kyky imeä vettä ja puutarhan maisemointi.

Paranna

Maaperän läpäisevyys

Korkeat savimäärät maaperässä, paksut olkivarren alueet, maaperän tiivistyminen ja juurikerrokset voivat kaikki osaltaan estää veden imeytymistä.

Ongelman laajuudesta riippuen ilmastus voi parantaa veden ja ilman virtausta vähentääksesi pinnan muodostumista. Vaihtoehtoisesti maaperän luonteen muuttaminen voi auttaa saavuttamaan halutut viemäritasot. Tämä voidaan tehdä joko käyttämällä sopivia kasveja nykyiselle maalajityypille tai säätämällä maaperää asteittain orgaanisilla aineilla

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *